Een authentieke langgevelboerderij op een prachtige locatie - Heukelom

Jos Claassen
Taxatie en Advies

Groenewoudsedijk 3
5091 JL Oostelbeers
T   013 514 27 46
M   06 54 30 01 61
E   info@josclaassen.nl

Een authentieke langgevelboerderij op een prachtige locatie

In het groene buitengebied, op korte afstand van Tilburg, Berkel Enschot en Oisterwijk vlakbij diverse natuur en recreatiegebieden, ligt deze authentieke monumentale vrijstaande woonboerderij met rieten kap aan de Heukelomseweg 34 te Heukelom (gemeente Oisterwijk).

Deze langgevelboerderij is gebouwd omstreeks 1857 en maakt onderdeel uit van een waardevolle groep monumentale panden. Het pand behoort tezamen met de nummers 29 en 36 tot een goede stedenbouwkundige ensemble en is gebouwd in baksteen in kruisverband, voorzien van een gepleisterde plint.

De woonboerderij met verdere aanhorigheden wordt aangeboden met een ruim perceel van ca. 5.000 m². Het oppervlak van het perceel is eventueel uit te breiden met nog eens 5.000 m² tot één hectare indien daar behoefte aan zou zijn.

De woonboerderij met stenen muren dateert uit 1857 en bestaat uit een hoofdgebouw waarvan het oostelijk gedeelte gebruikt wordt als woonhuis.

Op de begane grond bevinden zich een woonkamer met houtkachel en een voorkamer welke nu dient als kantoor/slaapkamer. De keuken met houtkachel is met de woonkamer verbonden door twee mooie en suite deuren met glas in lood. Direct aan de keuken grenzen één grote slaapkamer en één kleine slaapkamer. Daarnaast is er ook toegang tot een kleine kelder.
De hoofdingang van deze Brabantse woonboerderij is natuurlijk achterom. Direct bij de achterdeur bevindt zich een ruime bijkeuken waar vanuit ook de toilet, badkamer en een bergkast bereikbaar zijn.
Het westelijk (stal)gedeelte van de woonboerderij is in gebruik als bergruimte.
De open zolder is te bereiken per vaste trap en beschikt over twee

kleine daklichten en een houten vloer. Op de zolder bevindt zich een hooiluik in originele vorm. De rieten kap dateert uit 2005.
Vlak achter de woning staat een tweede woonverblijf, een voormalige mantelzorgwoning welke is gebouwd in 1971. Deze beschikt over een eigen entree, woonkamer, 3 slaapkamers, hal, keuken, badkamer met toilet en koelcel. Momenteel wordt deze niet gebruikt, maar biedt kansen voor bijvoorbeeld een
mantelzorgwoning (bij zorg indicatie).

Direct achter de woonboerderij bevindt zich een half open kapschuur, loods. Aansluitend aan de achterzijde van deze loods is een voormalige veestal aanwezig Daarnaast bevinden zich op het terrein een bijenhal en een kippenhok welke ook kan dienen als duivenhok.
Naast bebouwing biedt het terrein veel groen zoals een fruitboomgaard, paardenweide, grote moestuin en een ruime, omheinde dierenweide geschikt voor kippen , alpaca’s, kalkoenen en geiten.
Aan de achterzijde van het perceel bevinden zich weilanden geschikt voor het houden van bijvoorbeeld paarden.

Een woonboerderij met veel bergruimte en een zeer grote garage/schuur. Het biedt volop ruimte voor bijvoorbeeld het houden van hobbydieren of de aanleg van een prachtige tuin.
De uitstraling van de woonboerderij is door de gemeente gewaardeerd, want zij hebben de woning aangewezen als een gemeentelijk monument. Dat geld voor de buitenzijde dus de binnenzijde kan, indien gewenst, naar eigen inzicht worden aangepast.

Op het huidige perceel zijn de volgende opstallen gesitueerd:

Monumentale woonboerderij
Voormalige mantelzorg woning
Loods met veestal en garage
Bijenhal en kippenhok
Fruitboomgaard, paardenweide, moestuin en dierenweide

 

Algemeen:

De woning biedt in combinatie met het achterhuis veel mogelijkheden om een prachtige woongelegenheid te realiseren.
Diverse bijgebouwen voor het uitoefenen van hobby of bedrijf aan huis.
Goede ligging met ontzettend veel privacy.
Betreft een gemeentelijk monument.
Mogelijkheid om meer aangrenzende grond bij te kopen, tot in totaal maximaal één hectare.
Er zijn diverse oude veestallen en schuren op het terrein, waarvan sommige met asbesthoudend materiaal erin verwerkt. Het is niet duidelijk of er voor al deze gebouwen destijds al dan niet een bouwvergunning verleend is.
Het object beschikt niet over een milieu of NB wet vergunning.
Koper dient rekening te houden met grootscheepse renovatie.
Voor informatie over alternatieve gebruiksmogelijkheden verwijzen wij u graag naar het bevoegd gezag in deze, gemeente Oisterwijk.

Locatie:

Heukelom is een sfeervolle hechte woongemeenschap in de gemeente Oisterwijk. Het ligt tussen de kernen van Oisterwijk, Berkel-Enschot en Tilburg, in het hart van Brabant. Samen met onder andere twee naastgelegen boerderijen en de kapel ‘Onze Lieve Vrouw van Heukelom ’, is deze boerderij één van de 8 gemeentelijke monumenten in Heukelom.
Vlak bij deze locatie bevinden zich natuurgebieden zoals de Oisterwijkse bossen en vennen en de Loonsche en Drunense duinen.

Hoewel het perceel gelegen is op een rustige locatie in het buitengebied, is het object zeer gunstig bereikbaar op slechts 3 minuten van de snelweg A58 en A65. Zowel Tilburg, Eindhoven maar ook ’s Hertogenbosch zijn binnen 10 25 minuten met de auto bereikbaar. In de directe omgeving zijn de dorpen Oisterwijk, Berkel-Enschot, Haaren, Haaren en Udenhout en de stad Tilburg goed te bereiken.

Overzicht aanbod
Overzicht aanbod
Klik op de foto voor een vergroting