Unieke langgevelboerderij met veel woon-, cultuur en recreatiemogelijkheden - Oostelbeers

Jos Claassen
Taxatie en Advies

Groenewoudsedijk 3
5091 JL Oostelbeers
T   013 514 27 46
M   06 54 30 01 61
E   info@josclaassen.nl

Unieke langgevelboerderij met veel woon-, cultuur en recreatiemogelijkheden - Oostelbeers

Unieke, vrijstaande langgevelboerderij, gelegen op een perceel van bijna 8000 m2 met een prachtig uitzicht over de landerijen en een fraaie tuin met kikkerpoel en vijver. De boerderij is gelegen aan de rand van Landgoed Baest. De boerderij bestond uit een woonhuis en een agrarisch bedrijfsdeel.
Dit bedrijfsdeel is in het jaar 2000 verbouwd tot een riante bed & breakfast accommodatie met vier slaapkamers met eigen sanitair, een professionele keuken en een centrale hal die voor vele doeleinden geschikt is. Het gehele complex wordt “Beukenhof” genoemd. Het beeld en de sfeer op “Beukenhof” wordt bepaald door een tiental imposante beuken.

De boerderij biedt vele faciliteiten en gebruiksmogelijkheden; denk hierbij behalve aan bed & breakfast, aan huis gebonden beroepen of samenwoningsvormen voor meerdere personen en/of gezinnen. In feite bestaat de boerderij uit twee complete woningen.

In het vigerende bestemminsplan van de gemeente Oirschot heeft deze locatie de aanduiding “bed & breakfast accommodatie”, “trekkerscamping” en “toeristenpoort”.

“Beukenhof” is gelegen in het buitengebied van Oostelbeers in de gemeente Oirschot, tussen Tilburg en Eindhoven op 100 meter afstand van het Wilhelminakanaal. Aan de overzijde van het kanaal staat de beroemde kapel van de H. Eik.
“Beukenhof” ligt op 4 km / 5 minuten rijafstand van het centrum van het historische dorp Oirschot en op ongeveer gelijke afstand van de winkels van het dorpscentrum van Middelbeers.

Aan de overzijde van de voorkant van de boerderij is Landgoed Baest gelegen. Het landgoed is zo’n 500 hectare groot en is zowel vanuit natuurhistorisch als cultuurhistorisch oogpunt van groot belang. Het landgoed bestaat uit afwisselend naald- en loofbos met in het centrum een complex van akker- en weidegronden. Landgoed Baest is vrij toegankelijk voor wandelaars.
De zij- en achterkant van “Beukenhof” is agrarisch gebied en biedt riant uitzicht over akkers en weilanden, ’s zomers gevuld met grazende koeien.

Vraagprijs € 795.000,- K.K.

Overzicht referenties
Klik op de foto voor een vergroting