Een multifunctioneel perceel op een prachtige locatie - Oirschot

Jos Claassen
Taxatie en Advies

Groenewoudsedijk 3
5091 JL Oostelbeers
T   013 514 27 46
M   06 54 30 01 61
E   info@josclaassen.nl

Een multifunctioneel perceel op een prachtige locatie - Oirschot

Kampeerboerderij met groepsaccommodatie. Een multifunctioneel perceel van maar liefst 16.030m² op een prachtige locatie. Vlak buiten het karakteristieke centrum van Oirschot, omringd door weilanden en op korte afstand van diverse natuur- en recreatiegebieden ligt het woonhuis met aanhorige, multifunctionele (groeps-)accommodaties aan het adres Hedel 2 in Oirschot.
Vanaf 1990 zijn door de huidige eigenaar in verschillende fases multifunctionele recreatiegelegenheden gerealiseerd bestaande uit onder andere twee groepsaccommodaties met recreatieruimte, een kinderopvang en op het buitenterrein twee ruim opgezette speeltuinen en sportweides.

De volgende objecten zijn op het perceel gesitueerd:

* De bedrijfswoning met aangrenzende mantelzorgwoning (671 m³)
* Vrijstaande garage (103 m²)
* Vrijstaande loods (144 m²)
* Luxe kampeerboerderij met recreatieruimte en slaapkamers (190 m²)
* Multifunctionele groepsaccommodatie en kinderopvang (358 m²)

INDELING BEDRIJFSWONING MET AANGRENZENDE MANTELZORGWONING

De bedrijfswoning bestaat uit een hoofdgebouw met aangrenzend een tweede woonverblijf. De woning uit 1924 functioneert als bedrijfswoning. Hal met meterkast waarin ook de glasvezel aansluiting lig. Door de paneeldeur komen we direct in de woonkamer, voorzien van een volle eiken planken vloer, staat een schouw met houtkachel. Alle aluminium kozijnen op de begane grond zijn voorzien van dubbel glas (1994). De keuken met tegelvloer en half hoge lambrisering met daarboven stucwerk is geplaatst in 2005 en beschikt onder andere over een vaatwasser, koelkast, inductie kookplaat en elektrische oven. De meterkast is voorzien van een aardgas-, elektra- en glasvezelaansluiting.

Via de keuken is er toegang tot de half verdiepte kelder van 9m² met een plafondhoogte van 1.7 meter.

Via de achterop ingang die is voorzien van een tegelvloer en schoon metselwerk wanden is een ruim toilet met vast fonteintje te bereiken. Ook loop je via een vaste deur naar de keuken.

Vanuit de keuken is de eerste verdieping via een vaste, houten trap te bereiken. Deze verdieping beschikt over vier slaapkamers en een separate badkamer. In 2018 zijn hier nieuwe draai- kiepramen geïnstalleerd, voorzien van dubbel glas. Alle kamers hebben centrale verwarming, vloerbedekking en de plafonds zijn na geïsoleerd.
De overloop met laminaat heeft een houten plafond en stucwerk op de wanden.
Op de eerste verdieping bevindt zich ook de CV-ruimte welke is voorzien van twee afzonderlijke ketels.
Het toilet en de badkamer zijn in 2014 gerenoveerd en worden verwarmd door een design radiator. Beide met tegelvloer en tegels op de wanden. Geen vloerverwarming. De badkamers heeft een inloopdouche en 2 vaste wastafels.

Het woonhuis heeft een houten zolder.

De mantelzorgwoning is gelegen op de begane grond en is gebouwd 1979. Deze woning is via een hal met aangrenzend toilet via de achterplaats te bereiken. De keuken staat in verbinding met de woonkamer en is voorzien van een laminaat vloer, deels betegelde wanden en deels voorzien van stucwerk wanden waarvan de spouw is geïsoleerd. Het plafond bestaat uit cementvezel platen.
De keuken heeft een vaatwasser, elektrische oven, inductie kookplaat en een koelkast.
Vanuit de woonkamer is er toegang tot een slaapkamer met laminaat vloer en stucwanden. Met direct aangrenzend de badkamer waarin een vaste wastafel, design radiator en inloopdouche aanwezig zijn. Ook is er vanuit de woonkamer/keuken toegang tot een tweede ruimte die op dit moment in gebruik is als kantoor. Dit kantoor heeft een laminaat vloer, deels stucwerk deels houten wanden en het plafond bestaat uit schrootjes.

Indien gewenst kan deze mantelzorgwoning vrij gemakkelijk bij de bedrijfswoning worden betrokken.

INDELING GARAGE

De grote garage met houten zolder bestaat uit verschillende ruimten. Op de begane grond is het één open ruimte met toegang tot een overkapping. Op de eerste verdieping zijn twee ruimten gecreëerd. De garage is volledig geïsoleerd, heeft draai-kiep ramen met dubbele beglazing, houten zolder en dakplaten met pannen gedekt.

INDELING LOODS

De loods is gebouwd in 2003 en bestaat uit houten wanden met een asbest vrij dak, rustend op stalen vrijdragende spanten met asbestvrije golfplaten gedekt welke deels zijn geïsoleerd. De loods bestaat uit 3 ruimten welke door schuifdeuren over de gehele breedte van de loods te bereiken zijn. Eén spantvak is ingericht als bergruimte.

INDELING LUXE KAMPEERBOERDERIJ MET RECREATIERUIMTE EN SLAAPKAMERS

Deze luxe accommodatie gebouwd in 2008 waarbij de spouwmuren zijn geïsoleerd, draai-kiep ramen voorzien van dubbele beglazing, een stenen zolder en stucwerk wanden.
Het biedt plaats voor maximaal 36 gasten, verdeeld over 7 aparte slaapkamers met elk een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.
Op de begane grond bevinden zich zowel voor als achter een toiletgroep en een trap naar de eerste verdieping. Ook bevinden zich aan beide zijden een keukenblok. Aan de voorkant met gasfornuis en aan de achterkant met vaatwasser. Beiden voorzien van koelkast en spoelbak.
Het geheel is verwarmd middels een Cv-installatie (2018) in combinatie met radiatoren. De begane grond is grotendeels ingericht als recreatie ruimte.
In de ruime kelder met vrije overspanning is een fraaie indoor minigolfbaan gerealiseerd. Het buiten terrein is ingericht als speeltuin en sportweide.

INDELING MULTIFUNCTIONELE GROEPSACCOMMODATIE EN KINDEROPVANG

Deze accommodatie, gebouwd in 1990, wordt momenteel in twee separate delen gebruikt.
In de gezamenlijke hal bereik je via links de groepsaccommodatie. Op de begane grond bevindt zich een ruime recreatiezaal. Ook is deze ruimte voorzien van een professionele keuken. Deze is van alle gemakken voorzien om voor grote gezelschappen eenvoudig uit de voeten te kunnen. Ook bevinden zich hier de aparte toiletten.
Via een grote trap bereik je de eerste etage welke volledig in gebruik is voor deze accommodatie. Hier zijn maar liefst 52 slaapplaatsen verdeeld over 3 ruimtes. Het pand beschikt over een zeer ruime sanitair groep met 5 keurig verzorgde douches, toiletten en 5 wastafels. Op het buiten terrein bevindt zich een ruime speeltuin met diverse speeltoestellen, een grote sportweide en een kippenren.

Vanuit de centrale hal rechts bereik je het kinderdagverblijf. Deze heeft een toiletgroep, keukentje en binnen zandbak. De ruimte is verder volledig ingericht voor kinderen van 2-4 jaar met een ruime buitenspeelplaats met speeltoestel, schommel en diverse andere specifieke inrichting.

Het dak is deels asbestvrij. Volledig voorzien van vloerverwarming, geïsoleerde spouwmuren, deels dubbel glas. Draaikiep ramen met geïsoleerd glas. Zonnecollectoren van 3m x 3m zijn geplaatst in 1990.

LOCATIE

Oirschot ligt in Midden Brabant in regio ‘De Kempen’. Het groene hart van de provincie Noord-Brabant. Oirschot beschikt over vele monumenten en de omgeving kenmerkt zich door eeuwen oud cultuurgebied dat vooral agrarisch in gebruik is en meer en meer een recreatieve en toeristische functie krijgt. Vlak bij deze locatie bevinden zich de natuurgebieden De Mortelen op ongeveer 1 kilometer en Kampina op 3,5 kilometer afstand

Hoewel het perceel gelegen is op een rustige locatie in het buitengebied, is het object zeer gunstig bereikbaar op slechts 5 minuten van de snelweg A58 (Afslag Oirschot). Zowel Eindhoven en Tilburg maar ook ’s Hertogenbosch zijn binnen 20-25 minuten met de auto bereikbaar. In de directe omgeving zijn de dorpen Spoordonk, Best, Boxtel, Oisterwijk en Moergestel goed te bereiken.

Vraagprijs: € 995.000 k.k.

 

 

Overzicht referenties
Klik op de foto voor een vergroting