Authentieke langgevel boerderij - Hooge Mierde

Jos Claassen
Taxatie en Advies

Groenewoudsedijk 3
5091 JL Oostelbeers
T   013 514 27 46
M   06 54 30 01 61
E   info@josclaassen.nl

Authentieke langgevel boerderij - Hooge Mierde

Authentieke langgevel boerderij met circa 500m² bijgebouwen op ruim 3,50 hectare (landbouw)grond. Gelegen op een top locatie in de buurtschap Kuilenrode, aan de verbindingsweg tussen Lage- en Hooge Mierde in de Brabantse Kempen.
Het hoofdgebouw (koop 1) is mogelijk interessant voor woningsplitsing. Daarnaast is er vanwege de ligging in bebouwingsconcentratie, wellicht mogelijk plaats voor Ruimte voor Ruimte kavelontwikkeling op het perceel (koop 2). Uiteraard binnen de regels van- en met medewerking van de gemeente Reusel de Mierde.

Deze originele langgevel boerderij uit 1954 is gelegen in het mooie dorpje Hooge Mierde in buurtschap Kuilenrode op slechts 20 minuten rijden van hartje Tilburg en circa 30 minuten tot Eindhoven Airport.
Even voorbij de woning kun je via een zandpad met een kwartiertje wandelen in Landgoed de Utrecht komen of met een uurtje wandelen bij het befaamde etablissement Herberg In Den Bockenreyder.

De 3 koopvarianten betreffen:

KOOP 1: Hooge en Lage Mierde H 1374. Ondergrond woonhuis. Perceel grootte: Circa 00.32.00 Ha.
Vanafprijs € 695.000,-- k.k.

KOOP 2: Hooge en Lage Mierde H 1374. Landbouwgrond tussen huisnummers 19 en 21. Perceel grootte: Circa 00.60.00 Ha.
Vanafprijs € 15,00 per m² k.k.

KOOP 3: Hooge en Lage Mierde H 1374. Landbouwgrond
Perceel grootte: Circa 02.60.25 Ha.
Vanafprijs € 8,50 per m² k.k.

Omschrijving woonhuis

De woonboerderij is in 1954 gebouwd. Ze verkeerd nagenoeg in originele staat. In 1957 is er aan de achterzijde een aanbouw aangebouwd.
Het voorhuis is, zoals dat vroeger ging, relatief klein. Het achterhuis is deels al in gebruik bij de woning. Er zijn ruime mogelijkheden om het woonhuis uit te breiden met wat nu als achterhuis in gebruik is. Het geheel heeft circa 953m³ inhoud.
Je komt binnen via de bijkeuken welke zich in het achterhuis bevindt. Vanuit daar zijn het toilet en de eenvoudige badkamer te bereiken. Via deze bijkeuken kom je in de keuken. Vanuit de keuken is de droge kelder bereikbaar. Deze is circa 1,80 meter diep en heeft een vloeroppervlak van ca 7,5 meter. Eén deur leidt naar de woonkamer en een andere naar de hal. In de hal bevindt zich een deur naar de woonkamer, de voordeur, de meterkast en ook de vaste trap naar de eerste étage.

De eerste étage heeft een overloop met een drietal slaapkamers en een royale inloopkast. Middels een doorsteek in de tussenmuur is een deel van de zolder van het achterhuis bij de woning in gebruik genomen. Hier bevindt zich een toilet, een flinke inbouwkast en een royale slaapkamer met inloopkast.

Het gebouw is op staal gefundeerd. Voorzien van spouwmuren, muurplaat hoogte circa 4,00 meter.
De zolder ligt op 2,50 meter, de zoldervloer van eerste étage is van steen en van de begane grond vloeren eveneens van steen (woonkamer heeft een houten vloer). Het dak rust op houten spanten en is onderschoten. De houten kozijnen op de begane grond zijn voorzien van dubbele beglazing met kunststof roeden erin verwerkt, verder is het gebouw niet van isolatie voorzien. Het dak is gedekt met keramische rode muldenpannen en voorzien van zinken dakgoten.
De woning verkeert in nagenoeg originele staat is sterk gedateerd. De koper zal rekening moeten houden met een uit te voeren renovatie, om het geheel aan de eisen van de tijd te laten voldoen.

Het stalgedeelte van deze langgevel boerderij is circa 10 meter lang en ook weer 6,00 meter breed. Deze mooie ruimte biedt een tal van mogelijkheden en is deels in gebruik bij de woning. Het verkeert voor het overige deel nog in originele staat. Het achterhuis heeft een stenen zolder. De muren zijn van metselwerk in spouw en het dak rust op houten vakwerkspanten. Het dak is niet geïsoleerd en met pannen gedekt.

De aanbouw aan het achterhuis is opgetrokken in metselwerk. Het dak is met golfplaten gedekt en is niet geïsoleerd.

Overige informatie

Nutsvoorzieningen:
Het perceel is aangesloten op aardgas, drinkwaterleiding, elektriciteitsnet, drukriolering en telefoonnetwerk.

Omgeving:

Deze woonboerderij is gelegen in buurtschap Kuilenrode te Hooge Mierde. Kuilenrode is een buurtschap die zich bevindt halverwege de dorpen Hooge Mierde en Lage Mierde. De buurtschap is al eeuwenoud reeds in 1212 wordt de hofstede Culitrode vermeld, als zijnde het domein waaruit uiteindelijk beide nabijgelegen dorpen zijn ontstaan. Nog in de 19e eeuw sprak men wel van Kuldenroden of Kelderrode. Het valt onder Gemeente Reusel-De Mierden grenzend aan Landgoed De Utrecht. Hooge Mierde ligt op een dekzand rug westelijk van riviertje de Reusel dat in noordelijke richting loopt naar het landgoed Wellenseind dat weer grenst aan Landgoed De Utrecht. Ten westen van het dorp bevindt zich de Wellenseindse Heide, waarin enkele vennen liggen. Ook de Mispeleindse Heide, een natuurgebied ten noorden van Lage Mierde, maakt deel uit van Landgoed De Utrecht.

Landgoed “De Utrecht” strekt zich uit over de gemeentes Hilvarenbeek en Reusel de Mierden. De totale omvang van het Landgoed is 2.485 hectare en omvat ca 1.600 ha bos, 600 ha landbouwgrond, 200 ha natuurterrein en 100 ha overig waarden golfbaan, wegen, water en erven.

Op een uurtje loopafstand van de woning ligt eveneens op Landgoed De Utrecht herberg “In Den Bockenreyder” in Esbeek. Deze is vanwege zijn mooie ligging, omgeving en sfeervol gezellig terras bekend voor vele wandelaars, ruiters en fietsers.

Algemeen:

- De woning biedt in combinatie met het achterhuis veel mogelijkheden om een prachtige woongelegenheid te realiseren.
- Diverse bijgebouwen voor het uitoefenen van hobby of bedrijf aan huis.
- Mogelijkheden voor aan huis gebonden beroepen en bedrijven.
- Mogelijkheden voor het realiseren van een B&B
- Mogelijkheden voor woningsplitsing.
- Goede ligging met ontzettend veel privacy en geen “inkijk” van derden
- Mogelijkheid om meer aangrenzende grond bij te kopen, tot maximaal 3.52.25 hectare
- Er zijn diverse oude veestallen en schuren op het terrein, waarvan sommige met asbesthoudend materiaal erin verwerkt. Het is niet duidelijk of er voor al deze gebouwen destijds al dan niet een bouwvergunning verleend is.
- Het object beschikt niet over een milieu of NB wet vergunning.
- Voor informatie over alternatieve gebruiksmogelijkheden zoals woningsplitsing en gebruiksmogelijkheden van de bijgebouwen verwijzen wij u graag naar het bevoegd gezag in deze, gemeente Reusel – De Mierden

Een ideale woning voor paardenliefhebbers, voor mensen die houden van natuur, wandelen, buitenleven of van privacy en rust. Verder uitermate geschikt voor de uitoefening van een beroep aan huis, of als Bed & Breakfast locatie.

 

Overzicht referenties
Klik op de foto voor een vergroting